100% Сончогледово МаслоСоставен дел на секое домаќинство

Маслото Бисер е составен дел на традиционална гурманска кујна со висока содржина на линолин – незаситени есенцијални масни киселини, витамин Е, како и други природни состојки кои даваат важно биолошко значење во исхраната
БИСЕР - ПРИРОДЕН ИЗВОР НА ВИТАМИН Е

Процес на производство

Запознајте се накратко како се создава најдоброто масло во Македонија - Бисер
1
СУРОВИНА

Суровото сончогледово масло што доаѓа во нашата фабрика е пресувано од целото зрно на сончоглед. Суровината што ја користиме ја набавуваме од постајани добавувачи кои гарантираат за квалитетот и безбедноста на суровината.

2
ПРЕРАБОТКА

Преработката на суровината и добивањето на готовото масло БИСЕР се состои од неколку чекори : дегумирање, неутрализација, сушење и белење, винтеризација и деодоризација.

3
ТЕХНОЛОГИЈА

Технологијата на добивање на суровото масло се состои од пресување на сончогледово зрно при што се добива суровината, која ние панатаму ја преработуваме, во готово масло за јадење 100 % сончогледово.

4
КВАЛИТЕТ

Квалитетот на маслото се проверува во наша погонска лабораторија, секојдневно од страна на нашите стручни лица – технолози. Исто така потврдува за квалитетот на маслото Бисер се потврдува и од страна на овластени акредитирани лаборатории.

5
ФИНАЛЕН ПРОДУКТ

Полнењето на маслото се изведува машински. Од машината излегуваат наполнети шишиња со масло за јадење кои потоа се пакетираат и се носат во магацин на складирање. Располагаме со сопствени машини за производство на РЕТ амбалажа, во која се полни и нашиот производ.

Ваши рецепти и препораки

Ваши рецепти
и препораки

Ваши рецепти
и препораки

БИСЕР - ПРИРОДЕН ИЗВОР НА ВИТАМИН Е

Дали знаевте дека за здрав животен стил и детокс на организамот е потребно да внесувате Витамин Е секојдневно. Бисер Маслото за јадење е природен извор на Витамин Е и не содржи холестерол. Секојдневна консумација на 100% рафинирано сончогледово масло за јадење помага при враќање на виталноста и ја зголемува физичката издржливост на телото!

bt_bb_google_maps_coverage_image
Рафинеријата за масло „АЛ-МАКС“ ДОО
Адреса
Атанас Мучев бр.2, Струмица, Република Македонија
Телефон
+389 (34) 324 610
+389 (75) 310 920
Е-маил
info@al-maks.com.mk
Лого Ал-Макс Струмица - Рафинерија за масло за јадење
Контакт
Атанас Мучев бр.2
Пон - Пет: 7:30 - 15:30
Регистрирај се!